czwartek, 27 lutego 2025
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Zalety płatności bezgotówkowych
Konto bankowe? emerytura? czy może przelewy pieniężne? Masz pytanie na temat finansów w UK? - Dołącz do dyskusji lub załóż nowy temat.
W dół1
TEMAT: Zalety płatności bezgotówkowych
Zalety płatności bezgotówkowych 1 Dzień, 1 Godzina temu  
Czy ktoś z was korzysta na co dzień z płatności bezgotówkowych? Zastanawiam się, jakie są faktyczne korzyści z takich płatności, poza tym, że nie trzeba nosić gotówki. Zawsze wydawało mi się, że gotówka ma swoje plusy, jak szybkość transakcji, czy brak konieczności korzystania z technologii, ale z drugiej strony z kartą jest trochę łatwiej, szczególnie w czasach, kiedy wszystko jest online. Co myślicie o tym? Ktoś ma doświadczenie z takimi płatnościami?
jka
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Zalety płatności bezgotówkowych 1 Dzień temu  
Ja osobiście zauważyłem sporo plusów, choć na początku miałem trochę obawy. Właśnie jak mówisz, gotówka wydaje się prostsza, ale potem zauważyłem, że płatności bezgotówkowe są naprawdę wygodne. W zasadzie można zapłacić wszędzie – w sklepie, przez internet, w knajpie. Poza tym kartą szybciej się płaci, nie musisz liczyć drobnych, czy szukać bankomatu. To szczególnie ważne, jak masz trochę większe zakupy, bo nie musisz się martwić, że nie będziesz miał dość gotówki. Z perspektywy przedsiębiorcy, to też jest wygodne, bo płatności bezgotówkowe są automatyczne i łatwiej wszystko rozliczyć. Zresztą, jak widzę, coraz więcej ludzi chce płacić kartą, bo to po prostu łatwiejsze. Jeśli masz jeszcze wątpliwości, to na stronie Polskiej Bezgotówkowej znajdziesz więcej informacji o tym, jak te płatności działają.

polskabezgotowkowa.pl/
nowakp
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

Konsultantka Avon w UK
Będąc konsultantką Avon nie musisz biegać z katalogami. Kupujesz...

Holy Tours
Polskie Biuro Turystyczno – Pielgrzymkowe Holy Tours powstało z...

Polska obsługa prawna w Szkocji
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w centrum Glasgow,...

Expert Claims
Specjalizujemy się w odszkodowaniach powypadkowych. Podejmujemy...

Pozostałe oferty

mytyres.co.uk mytyres.co.uk
Czołowy sprzedawca internetowy opon w Europie....
PhotoBox PhotoBox
Obecnie PhotoBox posiada najszerszą ofertę produktów...
HotelClub UK HotelClub
Ponad 60000 hoteli i innych form zakwaterowania na całym...
Express Bus (Paczki, przewóz osób)
EXPRESS BUS Podkarpacie to firma transportowa z...