Konieczne leczenie 10 lat(a) temu
|
|
Witam,
diagnozowano u mnie powazna, przewlekla chorobe, ktora wymaga szpitalnego, cyklicznego leczenia, dosc drogiego.
Pracowalam w Irlandii przez kilka lat, w UK krotko (nie mialam NINO), teraz jestem gdzie indziej i nie beda mnie tu leczyc, bo nie mam ubezpieczenia.
Jesli przyjade do UK i postaram sie o NINO (latwo dostac?), to czy dostane szybko i beplatnie pomoc medyvzna?
Adres mam zapewniony. Diagnoze przywioze ze soba. Jestem samozatrudniona od kilku lat.
Mozna moja sytuacje porownac do pacjenta z rakiem, ktory szybko potrzebuje chemioterapii. skala problemu jest bardzo podobna (choc bardiej w kierunku stwardnienia rozsianego).
Pozdrawiam
Magda
|
|
|
|
|
Re: Konieczne leczenie 10 lat(a) temu
|
|
wydaje mi się że większe szanse będziesz miała w Irlandii...
|
|
|
|
|
Re: Konieczne leczenie 9 lat(a), 10 mies. temu
|
|
Zdecydowanie powinnaś szukać pomocy tam gdzie mieszkałaś najdłużej i masz możliwość udowodnienia tego. Ponieważ na pewno korzystałaś ze służby zdrowia w Irlandii, to ne rozumiem w czym problem? Życzę dużo zdrowia.
|
|
|
|
|
Re: Konieczne leczenie 9 lat(a), 10 mies. temu
|
|
Wszędzie indziej musiałabyś leczyć się prywatnie, a to kosztuje więc szukaj pomocy tam gdzie ci to przysługuje.
|
|
Lilli
|
|
|
Re: Konieczne leczenie 9 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Ja też myślę, że to najlepsze rozwiązanie.
|
|
|
|
|
Re: Konieczne leczenie 9 lat(a), 7 mies. temu
|
|
Dla tych co szukają pomocy dla siebie i przy okazji chcą trochę zarobić to polecam zajrzeć tu...
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2015/07/13 11:46 Przez Bezpiecznik.Powód: Usunięty link
|
|
Re: Konieczne leczenie 9 lat(a), 3 mies. temu
|
|
ja wykupiłam sobie ostatnio "pakiet signum" przez internet i po powrocie do PL mam już umówioną wizytę u lekarza
|
|
|
|
|
|