piątek, 22 listopada 2024
Portal Informacyjny w UK, Wielkiej Brytanii | Polish Community Online in the United Kingdom

r e k l a m a  |

Wnioskowanie o hausing Benefit z wyprzedzeniem
Dyskusje dotyczące prawa i spraw urzędowych. Wypełnianie brytyjskich formularzy i wszelkie inne kwestie formalnościowe.
W dół1
TEMAT: Wnioskowanie o hausing Benefit z wyprzedzeniem
Wnioskowanie o hausing Benefit z wyprzedzeniem 11 lat(a), 12 mies. temu  
mam pytanie odnosnie tytulu jak sie ubiegac o taki wniosek i jaka ma nazwe wniosek w jezyku angielskim . Posiadam dom i hause Benefit . ale zamierzam poszukac innego domu . nie cierpie mojej dzielnicy w ktorej mieszkam z rodzina . pozdrawiam
nikita
Użytkownik poza Siecią Kliknij, aby zobaczyć profil tego użytkownika
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

Re: Wnioskowanie o hausing Benefit z wyprzedzeniem 11 lat(a), 12 mies. temu  
Nie rozumiem Twojego pytania. Masz housing benefit i pytasz się jak to się nazywa po angielsku jednocześnie podając jego angielska nazwę.
Nemo
Administrator wyłączył możliwość wysyłania postów przez anonimowych użytkowników.

chodzilo mi o formularz moze znacie nazwe . chce sie przeprowadzic do innej dzielnicy wiec co bede miec kontynuacjie . czy nalezy nowe wnioski skladac?w innym cansilu?. nie wiem jak dziala taka procedura
nikita

Idz do najblizszego biora council i popros o alikacje (application form) na housing benefit, ale z tego co kiedys patrzylem jakie sa stawki to ze tak powiem gra niewart swieczki. Papierow do przedstawienia cala sterta a pieniadze tak naprawde zadne.
szkot_77
Moderator

Dokument znajdziesz tutaj

Pomijając kwestie ilości kasy za housing benefit, to problem jest jeszcze z landlordami, bo nie każdy chce wynajmować mieszkania gdy ktoś ma housing benefit
Nemo

Re: Wnioskowanie o hausing Benefit z wyprzedzeniem 11 lat(a), 11 mies. temu  
nie wiem gdzie mieszkasz czy w szkocji czy w angli szkocji ale w szkocji to nie możteż ubiegać się o housing benefit z wyprzedzeniem to jedną sprawa a druga bardziej istotna to to że od nowego roku chybannie będzie już housing benefit bo go likwidują jak i inne benefity będzie tylko taki uniwersalny ale jak o niego aplikowac to już musisz iść do city council ..a co do nazwy to nazywało się to dokładnie council tax credit & housing benefit-przyznawali to razem bo aplikacja jest na obydwa i jeżeli przyznali ci housing to i automatycznie council tax credit też dostawales ubiegać
tqilla

NIEPRAWDA!!!!! wszystko jest uzależnione od twojej sytuacji finansowej i życiowej .... Ja dostałem dofinansowanie większe niż wynosił mój czynsz....a council tax płaciłem £5 na miesiąc zamiast £120 ...więc warto czasami ale nie chciałbym być drugi raz w takiej sytuacji finansowej. wolę pracować i mieć ta satysfakcję że zarabiam wystarczająco żeby utrzymać moja rodzinę i popłacic wszystkie rachunki bez konieczności korzystania z pomocy urzędów ....dzięki bogu mieszkamy w kraju który pomoc mają oferuje i możemy z niej korzystać powoli w przeciwieństwie do naszej ojczyzny która mogła by conajwyżej wysłać nam pismo że jeżeli nie ureguluje zaległości w przeciągu tygodnia to eksmisja gwarantowana na następny dzień
.... CIESZMY SIĘ ŻE DALI NAM MOŻLIWOŚĆ KORZYSTANIA Z TYCH DOBRODZIEJSTW SYSTEMU I
NIENADUZYWAJMY GO I ICH UFNOŚCI CO DO NASZYCH RODAKÓW...wielu z nas oszukuje i najskromniej mówiąc okradaja rząd wykorzystując ich naiwnosc ....jak tacy ludzie będą tak robić to za kilka lata polaków nie będzie benito i żadnej pomocy
tqilla

chodzi o to ze mieszkam z sama z corka i dziecmi w starym domu , corka na zdjieciu w moim profilu ja pracuje i corka tez pracuje na pol etatu . wiec hausing benefit musze miec poniewaz nie stac gdy bym oddala wyplate na dom z czego bym zyla . nie prawda ze nie chca wynajmowac domow z tym co maja benefity . poniewaz bardziej ci ludzie sa wiarygodni niz ci co wynajmuja dom i mieszkaja w 12 osob , ja poprostu chialam dom w innej dzielnicy i slyszalam ze mozna sie staarc o kaucjie i benefit na dom z wyprzedzeniem . ale moze sie myle . gdyz interesuje mnie inna dzielnica blizej mojej pracy . pozatym to dzielnica hinduska , nawet w szkole moja wnuczka jest jedyna w klasie a w szkole moze widzialam 3 biale dziewczynki . nie ma kolezanek znajomych . ludzie mili ale inna kultura , nawet wolne w szkole maja troche inaczej , nie czujemy sie tu komfortowo i chcemy isc na inny dom . i co musze znowu kaucje wplacac czekac na decyzjie to twalo tu i nie wiem jak to zalatwic zeby miec kontynuacjie czy jest to mozliwe . troche kasy i czekania mnie wczesniej kosztowalo i boje sie przez to wszystko przechodzic na nowo , nikt tu nie siedzi na benefitach , tylko korzysta z tego co kazdemu sie nalezy place podatki i moja corka tez wiec nie mylcie nas . ale sie rozpisalam , nie wiem czy dobrze wyjasnilam , czy mial ktos taki problem.pozdrawiam
nikita

Do góry1
Moderatorzy: kwiatuszek, szkot_77

PASAŻ POLEMI - OFERTY SPECJALNE

JK Advice Centre
Coronovirus - straciles prace? Nie masz na czynsz, rate kredytowa...

Furniture4less
W naszym sklepie Furniture4Less.eu znajdziesz dokładnie to, czego...
alt
Wellbee - psychoterapia online
Wsparcie psychologiczne dla Polaków za granicą. Połącz się online...

Polska obsługa prawna w Szkocji
Dallas McMillan jest renomowaną firmą adwokacką w centrum Glasgow,...

Pozostałe oferty

Kickers Kickers
Szukasz butów? Zrób zakupy online przez internet w...
Musicroom Musicroom
Największy asortyment produktów muzycznych.Płyty CD i...
eDreams eDreams
eDreams jest wiodącym internetowym biurem podróży w...
Forklift Training School (Szkoły, kursy)
Kursy i szkolenia na wózki widłowe w Wielkiej Brytanii -...