Jaki biznes otworzyć w UK? 9 lat(a), 11 mies. temu
|
|
Hej wszystkim!
Od jakiegoś czasu mieszkam i pracuję w UK. Zastanawiam się nad uruchomieniem własnego biznesu... Najpewniej byłby to handel - tylko czy to się jeszcze opłaca?
Czy są tutaj jacyś przedsiębiorcy ? Jak wam się prowadzi własną działalność w UK
|
|
|
|
|
Re: Jaki biznes otworzyć w UK? 9 lat(a), 11 mies. temu
|
|
To czy biznes się będzie kręcił zależy od twoich działań. Każdy chciałby wiedzieć jak jego biznes się ułoży, ale to nie jest takie proste jak mogłoby się wydawać.
|
|
Niki1983
|
|
|
|
|
O różnego rodzaju akcesoriach erotycznych, perfumach itd. I nie mówię tutaj o tych twardych gadżetach - tylko np suplementach diety, perfumach z feromonami itd. Myślicie, że w takim mieście jak Londyn to się przyjmie?
|
|
|
|
|
|
|
Zależy, o jakim handlu mówimy, od Twojego systemu, źródła zaopatrzenia, marketingu, umiejętności analizowania i wielu innych. Jeżeli nie jesteś czegoś pewna / pewny proponuję zacząć sprzedawać to w małych ilościach na eBay. Masz 3 miesiące okresu próbnego na prowadzenie działalności, więc próbuj. Nie mam doświadczenia w sprzedaży w punktach, więc tutaj niestety nic nie doradzę.
|
|
|
|
|
|
|
Ale są przecież hurtownie w Polsce które z chęcią podejmą z Tobą współpracę handlową. W sensie będziesz ich przedstawicielem w UK. Np drogeria Eromed. Oni mają szeroki asortyment różnego rodzaju kosmetyków z feromonami, kosmetyków intymnych, suplementów diety itd. Powiem Ci, ze teraz jest duży popyt na tego typu rzeczy. No i oni dają dobre warunki współpracy:
- maraża na produktach od 100 do 200%,
- doradztwo, materiały reklamowe, ulotki, banery itd.
- wydłużony termin płatności
- możliwość zwrotu asortymentu do 180 dni od chwili zakupu (kto Ci takie rzeczy teraz da). Sprawdź sobie ich na eromed.pl
|
|
|
|
|
|
|
nowakp napisał:
Ale są przecież hurtownie w Polsce które z chęcią podejmą z Tobą współpracę handlową. W sensie będziesz ich przedstawicielem w UK. Np drogeria Eromed. Oni mają szeroki asortyment różnego rodzaju kosmetyków z feromonami, kosmetyków intymnych, suplementów diety itd. Powiem Ci, ze teraz jest duży popyt na tego typu rzeczy. No i oni dają dobre warunki współpracy:
- maraża na produktach od 100 do 200%,
- doradztwo, materiały reklamowe, ulotki, banery itd.
- wydłużony termin płatności
- możliwość zwrotu asortymentu do 180 dni od chwili zakupu (kto Ci takie rzeczy teraz da). Sprawdź sobie ich na eromed.pl
A masz jakieś doświadczenie z nimi? I co dokładnie oznacza, że można zwrócić asortyment w 180 dni? Że jak nie będzie mi szło, to oni wszystko ode mnie przyjmą?
|
|
|
|
|
|
|
Oni współpracują w ten sposób z odbiorcami z kilku krajów UE. Towar mają unikatowy... są jego wyłącznym dostawcą.
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2015/02/09 10:38 Przez krystian.
|
|
Re: Jaki biznes otworzyć w UK? 9 lat(a), 10 mies. temu
|
|
Sklep ze zdrową żywnością. W Polsce bio dobrze się sprzedaje.
|
|
|
|
|
Re: Jaki biznes otworzyć w UK? 9 lat(a), 10 mies. temu
|
|
Pierwszym krokiem jaki zrobisz to rozeznanie się na rynku. Ile jest takich sklepów itp. A pózniej dopiero reszta.
|
|
|
|
|
Re: Jaki biznes otworzyć w UK? 9 lat(a), 9 mies. temu
|
|
nowakp napisał:
Oni współpracują w ten sposób z odbiorcami z kilku krajów UE. Towar mają unikatowy... są jego wyłącznym dostawcą.
Nawiązałem z nimi kontakt i powiem Ci, że całkiem dobre warunki oferują
Na razie dla testu wstawiliśmy mały asortyment tych produktów do sklepu prowadzonego przez znajomego i sprzedaje się to całkiem fajnie. Na prowizję też nie mogę narzekać
|
|
|
Ostatnio zmieniany: 2015/02/09 10:39 Przez krystian.
|
|
|